VENDIBILIA

har levererat rör, plåt och avgaskomponenter till bilindustrin och industriella produkter till verkstadsindustrin men även avgassystem till klassiska Volvo och andra bilar. Våra leverantörer är kvalitetscertifierade.

Representationen av Tubificio di Terni (TdT) innehades under nästan två decennier. Under dessa år växte volymerna kraftigt och TdT blev näst störst i världen på högfrekvenssvetsade avgasrör. I Europa är TdT ett av de ledande rörverken nischat mot bilindustrin. En av anledningarna till framgången var att TdT hade egen metallurgi – med fantastiskt laboratoruim – och alltså kokade stålet själva. Volymerna uppgick då till drygt 3 .000 ton rostfritt stål om dagen. Detta gjorde det möjligt att pröva nya kvaliteter. Varje smälta var på 450 ton och visst blev det en del skrot men också mycket order när vi lyckades.

Idag ingår TdT i TKN koncernen med c:a 160 tusen anställda och global täcknning. TdT är markandsledare i Europa och specialiserade på HF-svetsade och laser svetsade rostfria rör till avgasindustrin. Tillverkningen sker i alla bilorienterade rostfria kvaliteter och naturligtvis även de vanliga kommersiella materialen. Verket är QS 9000-godkänt. Tillverkningen innefattar även de vanliga rostfria kvaliteterna till industrin i runda, kvadratiska och rektangulära dimensioner som vi levererar med olika ytfinheter upp till polerad spegelblank yta, skyddade  och förpackade i plast strumpa.

HÖGSTA KVALITET.

Rostfria rör av högsta kvalitet levereras till alla de ledande avgastillverkarna i Europa och/eller deras underleverantörer, som förser världsledande biltillverkare,  bl a Volvo, Ford, Renault, Volkswagen och Mercedes med grenrör och avgassystem.

THE AWARD OF EXCELLENCE.

TdT tilldelades ”The Award of Excellence”, instiftat av AP Auotomotive Systems, för den höga kvaliteten på produkterna. TdT framställer sitt stål medan många konkurrenter köper in sitt råmaterial i form av coils. Egen laboratorie- och utvecklingsavdelning gör att man kan följa materialet från början, genom hela processen fram till färdiga produkter. Leveranserna till Volvo via AP Automotive höll en kvalitet av 0,2 ppm (parts per million) felaktiga delar – alltså en felaktig detalj vid 5 millioner inlevererade bitar.

AVGASSYSTEM TILL BILAR.

Vendibilia levererar kompletta avgassystem till klassiska Volvo och andra bilar. 

De system vi nyproducerar är av samma höga kvalitet som vi levererar till OEM/nybilsmarknaden.

TRIPPEL A RATING.

Vendibilia har trippel A rating hos Dun and Bradstreet/Soliditet. Därför är det tryggt att göra affärer med oss.

VÄLKOMMEN SOM KUND HOS VENDIBILIA.

Vi kommer att göra allt för att leva upp till dina krav, för att få ditt förtroende även i framtiden.